HRS odriješio kesu: Nikad veće premije za hrvatske reprezentativce

Spoznali ozbiljnost situacije

HRS odriješio kesu: Nikad veće premije za hrvatske reprezentativce

Hrvatski rukometaši na čelu s izbornikom Linom Červarom bit će bogato honorirani ako uspiju doći do medaljke na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj...

Hrvatski rukometni savez odlučio je nagraditi rezultatske uspjehe svojih reprezentativaca s nikad izdašnijim iznosom premija, piše Sportnet.hr.

"Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce odlukom o visini nagrada za osvajanje odličja, a i ostalih plasmana na Svjetskom prvenstvu.

Iako po finansijama zaostajemo za velikim rukometnim silama, iznosi za nagrade u rangu su najvećih saveza. Tako će premija za prvo mjesto biti 450.000 eura u bruto iznosu, srebro ćemo nagraditi s 300.000 eura, te bronzu s 200.000 eura. Četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu donijet će nagradu od 100.000 eura, a plasmani na peto, šesto ili sedmo mjesto vrijede 50.000 eura”, rekao je odluku čelništva HRS-a", predsjednik Tomislav Grahovac.

Hrvatska rukometna reprezentacija prvi put nakonn dugo godina ne nalazi se u najužem krugu favorita za osvajanje medalje, a prema izvještajima tamošnjih medija svi bi bili zadovoljni i to je zapravo glavni cilj, ako bi se izborile kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Mrkonja: Nešto im nedostaje

Što se tiče reprezentacija iz regiona, tamo će ih biti tri. Manje nego na prethodna dva Svjetska prvenstva. U Kataru su recimo igrale četiri selekcije, među njima i BiH. Sada neće biti ni Slovenije koju predvodi Veselin Vujović a koja je bila treća prošle godine na Euru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Po kvaliteti stavio ih na prvo mjesto Hrvatsku, pa Makedoniju i onda Srbiju. Hrvatska je na ovome Prvenstvu nakon dugo vremena oslobođena pritiska da je u najužem krugu favorita. Ovo će zapravo takmičenje pokazati koliko je Lino Červar pogodio sa svojim izborom i da li ova grupa igrača može približno odgovoriti zahtjevima da se dospije što dalje. Do prije nekoliko godina za Hrvatsku se smatralo neuspjehom kada ispadne u polufinalu, a eto prošle godine na svom terenu nisu uspjeli ni taj rezultat da ostvare. Bili su peti.

Mislim da imaju dobre igrače koji u svojim klubovima igraju zapažene role, ali da nisu posloženi na način kako je to bila generacija sa Balićem, Metličićem, Lackovićem, od kojih je svako mogao preuzeti odgovornost. Od tada su se vremena promijenila, drugi su shvatili šta im treba i jako mnogo napredovali. Možda to što ih nakon dugo vremena rukometna javnost ne uzima za ozbiljno pomogne Hrvatskoj da ode daleko", kazao je u najavi za SP naš proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Mislim da neće vidjeti polufinale. Zato su odriješili kesu.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi