Červar objasnio zašto Duvnjak nije čuo da treba izaći iz igre

Trenutak pred povredu

Červar objasnio zašto Duvnjak nije čuo da treba izaći iz igre

E. Čaušević

Rukometaši Hrvatske na najbolji način otvorili su Evropsko prvenstvo jer su sinoć u prepunoj dvorani u Splitu ubjedljivo savladali Srbiju sa 32:22.

Međutim, u samom finišu utakmice nastao je muk u dvorani nakon što je Domagoj Duvnjak završio na podu. Jedan od najboljih rukometaša Hrvatske se tek oporavio od teške povrede zbog koje je skoro osam mjeseci bio van stroja i na najgori način je počeo EP.

Selektor Vatrenih, Lino Červar, štedio je Duvnjaka u ovom meču, no priznao je da je greška bila što je ovaj rukometaš uopšte igrao posljednjih pet minuta. Da stvar bude gora Červar je nekoliko trenutaka prije povrede želio da zamijeni Duvnjaka, ali to nije uspio.

"Duvanjk je povrijedio list i još uvijek ne znamo koja je težina povrede. Želio sam da ga zamijenim trenutak prije povrede, ali zbog velike buke u dvorani nismo to uspjeli uraditi. Ne znam, valjda je tako moralo biti", kazao je Červar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi