Srbija razbijena u Splitu, Hrvatska na startu pokazala šta želi
Srbija je samo na početku parirala Hrvatskoj, koja se kasnije poigravala sa komšijama, ali Kauboje brine povreda Domagoja Duvnjaka

Evropsko prvenstvo u rukometu

Srbija razbijena u Splitu, Hrvatska na startu pokazala šta želi

E. Škorić, foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija savladala je Srbiju sa 32:22 u meču prvog kola grupe A Evropskog prvenstva.

Dugo se čekao duel Hrvatske i Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva, no u prepunoj Spaladium Areni u Splitu slavila je domaća selekcija, koja je i bila favorit pred večerašnji meč.

Čupić i Vori su otvorili golovima meč pa je Hrvatska brzo stekla dva gola prednosti, mada se Srbija ispočetka dobro nosila i uspijevala je da se nosi sa Hrvatskom. Ipak, u 13. minuti Stepančić je pogodio za plus tri domaćina.

Držala je Hrvatska dobru prednost, da bi do poluvremena došla i do sjajnih plus pet. Na odmor se otišlo kod rezultata 14:9 i već tada je bilo jasno da će Kauboji teško dozvoliti Srbima da se vrate u meč.

I u nastavku je Hrvatska bila kvalitetnija i bolja, pa je samo još povećala prednost i stigla do važne pobjede na otvaranju turnira. U ovoj grupi ranije je Island iznenadio Švedsku koju je savladao sa 26:24.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska za dva dana igra protiv Islanda, dok će Srbija i Švedska prve bodove tražiti u međusobnom duelu.

Luka Stepančić postigao je šest pogodaka za Hrvatsku, baš kao i Manuel Štrlek, dok je najefikasniji na drugoj strani sa šest golova bio Petar Nenadić. Gol manje postigao je Nemanja Zelenović.

Datum i vrijeme odigravanja 12.01.2018, 20:30
Dvorana Spaladium Arena, Split
Gledalaca
Sudije Lars Geipel (Njem), Marcus Helbig (Njem)
Isključenja
Domaćin Gost
32 22
Rezultat na poluvremenu
14 9
Najefikasniji strijelci
Luka Stepančić 6 Petar Nenadić 6
Manuel Štrlek 6 Nemanja Zelenović 5
Luka Cindrić 4 Nemanja Ilić 3
Zlatko Horvat 4 Žarko Šešum 2
Ivan Čupić 2 Marko Vujin 1
Igor Karačić 2 Bojan Beljanski 1
Domagoj Duvnjak  2 Bogdan Radivojević 1
Trener
Lino Červar Jovica Cvetković

Top Komentari

Joks
Zašto je 'problem' napisati sastave ekipa, sve strijelce i broj golmanskih odbrana ? Pa vi ste SPORTSKI portal, a ne neka 'info agencija!'
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi