Duvnjak: Teško mi je, operisao sam koljeno samo da bih igrao na EP

Hrvatska ostala bez najboljeg igrača

Duvnjak: Teško mi je, operisao sam koljeno samo da bih igrao na EP

Najbolji rukometaš Hrvatske Domagoj Duvnjak povrijedio se na prvoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije i gotovo sigurno će propustiti ostatak turnira koji se igra u Hrvatskoj.

Duvnjak sigurno neće igrati na preostalim utakmicama grupne faze i male su šanse da se vrati na teren do kraja Evropskog prvenstva jer povreda lista desne noga zahtjeva strogo mirovanje i svakodnevnu terapiju.

"Terapije za povrijeđeni list su određene. Imamo vrhunske fizioterapeute i ljekare, sve što je potrebno u prvim danima nakon povrede. Moram priznati da mi je teško pala činjenica da ne mogu pomoći u ovim važnim utakmicama, ali se neću predati. Prije svega zbog ove ekipe, mojih najvećih prijatelja, ali i cijele javnosti, svih koji ovih dana žive rukomet", započeo je Duvnjak, te nastavio:

"Teško mi je, operisao sam koljeno samo da bih stigao igrati na Evropskom prvenstvu. Ali, ponavljam, ne gubim nadu i najveći sam navijač Hrvatske uz TV. Vjerujem u svoje saigrače i znam da će se i bez mene složno penjati prema cilju".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Podsjetimo, Domagoj Duvnjak se protiv Srbije povrijedio pred kraj utakmice koja je u tim momentima već bila rezultatski riješena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi