Červar pred duel s BiH otpisao šestoricu

Pripreme za EP

Červar pred duel s BiH otpisao šestoricu

Edmir Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija okončala je drugi dio priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje za 10 dana u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

U srijedu 1. januara 2020. godine počinje posljednji dio priprema za EP, a reprezentacija će se okupiti ispred zagrebačkog hotela Panorama u 10:30, a onda ide na turnir u Poreč gdje će igrati i protiv BiH te Katara na Croatia Cupu.

U odnosu na prve dvije faze priprema, Hrvatska će u posljednjem dijelu biti kompletna s obzirom na to da će se nakon završetka klupskih obaveza pridružiti igrači njemačke Bundeslige Domagoj Duvnjak, Željko Musa, Marino Marić, Marko Mamić i Ivan Martinović.

Selektor Lino Červar otpisao je šestoricu igrača sa trenutnog spiska. Od igrača koji su bili u Poreču na drugom dijelu priprema u svoje klubove vraćaju se Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža, odnosno Nikola Grahovac koji je bio ispomoć na crti, a ne nalazi se na popisu igrača koji su prijavljeni za Euro.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Podsjećamo da Hrvatska na EP-u igra protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srije u grupi A koja se igra u Grazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti