Češka lagan zalogaj za snažne Špance

Aktuelni prvaci Evrope ubjedljivi

Češka lagan zalogaj za snažne Špance

Admin Čaušević

Španija je upisala četvrtu pobjedu na Evropskom prvenstvu u rukometu iz isto toliko utakmica. 

U prvom meču druge grupne faze Španija se bez većih problema obračunala sa Češkom pobijedivši rezultatom 31:25.

Prvih 15-ak minuta je bilo izjednačeno, da bi Španci u nastavku meča počeli da grade prednost. Na odmor su otišli sa +5 (14:9) nakon gola Dushjebaeva.

U drugom poluvremenu prednost je samo rasla. Sole Sala je u 53. minuti pogodio za maksimalnih +10 (29:19), a Česi su do kraja uspjeli ublažiti poraz za konačnih 31:25.

Najefikasniji igrači u redovima aktuelnog prvaka Evrope bili su Sujshebave i Fernandez sa po pet golova. Perez de Vargas je upisao 11 odbrana. kod Češke se izdvojio učinak Zdrahale sa osam golova te Mrkva sa 13 odbrana.

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa I:

Španija - Češka 31:25 (14:9)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Španija: Perez 11 odbrana i 1 gol, Corrales, Maqueda 3 gola, Fernandez 5, Entrerrios 1, A. Dujshebaev 5, Sarmiento 3, Aguinagalde 2, Sole 3, Figueras 2, Canellas 2, Morros 1, Gomez 1, Arino, Guardiola 1, D. Dujshebaev 1.

Češka: Mrkva 13 odbrana, Galia, Hrstka 1 gol, Becvar 4, Jurka, Horak 1, Kasparek 6, Babak 1, Cip 2, Slachta, Vanco 1, Zdrahala 8, Solak, Mubenzem, Zeman, Mojzis 1.

Top Komentari

United_HZ
Zaslužena pobjeda, pojeli ih na terenu Španci
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi