Čolina na klupi Izviđača

Postignut dogovor

Čolina na klupi Izviđača

S. Mlaćo

Petar Šuvak više nije trener RK Izviđač, a na njegovo mjesto došao je Toni Čolina, trenutni selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH.

Izviđač je to upravo i zvanično potvrdio.

"Nakon ostavke Petra Šuvaka Uprava kluba je promptno reagirala te je za novog trenera imenovala Tonija Čolinu, bivšeg dugogodišnjeg trenera u klubu, a trenutno izbornika kadetske rukometne reprezentacija Bosne i Hercegovine

U svojoj trenerskoj karijeri Toni Čolina je sezonu i pol vodio momčad RK Konjuh, a prije toga bio je pomoćni trener prve ekipe RK Izviđača CO u razdoblju od 2013. do 2017. i to Zdenku Grbavcu „Grbi“ i Dariju Mikuliću, te u istom razdoblju bio prvi trener RK Izviđač CO II.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Također, usporedno je radio i kao trener u omladinskim kategorijama Školi rukometa Izviđač, sa kojima je nizao uspjehe na završnicama državnih prvenstava", istakli su iz Ljubuškog.

Izviđač je prvi dio sezone okončao na petom mjestu sa 26 osvojenih bodova.

Top Komentari

United_HZ
X
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi