Proslavljeni hrvatski rukometaš u Premijer ligi BiH?

U novoj ulozi

Proslavljeni hrvatski rukometaš u Premijer ligi BiH?

Aktuelni šampion BiH u rukometu, RK Izviđač, mogao bi dobiti zvučno ime na poziciji sportskog direktora.

Skauti ove sezone ne bilježe najbolje rezultate, a nakon što je došlo do smjene na trenerskoj poziciji, lokalni mediji pišu da se sprema i povratak proslavljenog hrvatskog rukometaša Denisa Buntića.

Buntić je svoju rukometnu karijeru zaključio upravo u Izviđaču, a sada bi u matični klub trebao doći u ulozi sportskog direktora gdje bi, bez sumnje, svojim znanjem i iskustvom bio od velike pomoći.

Ime ovog 37-godišnjaka je dobro poznato ime svim ljubiteljima rukometa. Iza sebe ima bogatu karijeru satkanu nastupima za Zagreb, Cimos, Ademar Leon, Kielce, Pick Szeged, a ponajviše se pamti po partijama za reprezentaciju Hrvatsku za koju je igrao 131 utakmicu i pritom zabio 293 gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sa Kaubojima je osvojio dva svjetska srebra, evropsko srebro i bronzu sa Olimpijskih igara.

Top Komentari

user85
Izdajnik.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi