Korona stvorila velike probleme reprezentaciji iz regije: Savez smiruje situaciju pred EURO

Otkazali generalne probe

Korona stvorila velike probleme reprezentaciji iz regije: Savez smiruje situaciju pred EURO

Haris Zilić

Koronavirus stvara ogromne probleme većini reprezentacija učesnica predstojećeg EP-a u rukometu.

Među reprezentacijama koje imaju najveće probleme je Crna Gora, koja u svojim redovima ima tri zaražena igrača, dok je na koronu pozitivan i jedan član stručnog štaba.

Zbog svega navedenog Crnogorci su otkazali nastup na "Yellow cup 2022" u Švicarskoj koji je trebao biti generalna probam pred nastup na EURO-u-.

Iz RSCG ne žele da stvaraju paniku oko cijele situacije.

"Savez je u svakodnevnoj komunikaciji sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), kako bi bili ispoštovani COVID protokoli i kako bi igrači, nakon što preleže koronavirus, mogli da nastupe na Evropskom prvenstvu”, kažu iz RSCG.

Naravno sve ovo postavlja dosta upitnika oko nastupa na EP-u i samom rosteru reprezentacije, a u sličnoj situaciji i selekcija Češke koja je protvnik Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi.

Rivali Crne Gore u grupi A su još i Makedonija, Slovenija i Danska, a mečevi se igraju u Fonix Halli u Debrecenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi