Crna Gora potpuno nemoćna u meču odluke

Bjelorusi idu dalje

Crna Gora potpuno nemoćna u meču odluke

Edmir Škorić

U direktnom okršaju za plasman u drugi krug Crna Gora je poražena od Bjelorusije sa 36:27.

U Grazu se danas igraju mečevi 3. kola u grupi A. U prvom su snage odmjerili Crna Gora i Bjelorusija, koja je nadigrala svog rivala i sa dvije pobjede izborila uz Hrvatsku plasman u drugu fazu turnira.

Crnogorci su bolje krenuli u meč, poveli 2:0 i 6:4, ali onda Bjelorusi preuzimaju inciajtivu i začas odlaze na plus četiri, a na poluvremenu su imali velikih šest golova prednosti (17:11).

Crna Gora nije uspijevala da smanji tu razliku, štaviše, Bjelorusi su uspjeli da odu i na maksimalnih 10 i na kraju da proslave pobjedu s kojom su izborili prolaz dalje, dok se Crna Gora oprašta od EP-a.

Ali barem im za utjehu ostaje da su pobijedili Srbiju i ostvarili prvi trijumf otkako igraju na evropskim prvenstvima.

Mikita Vailupau je sa sedam pogodaka predvodio Bjelorusiju, Siarhei Shylovich i Artsem Karalek su postigli po pet. Vladan Lipovina sa pet golova bio je najbolji u Crnoj Gori.

Crna Gora - Bjelorusija 27:36 (11:17)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Crna Gora: Mijušković, Simić, Vujović 4, Bakić 1, Čavor 1, Lazović, Vujović Branko 2, Radović, Kankaras, S. Vujović 3, Sevaljević 4, Miloš Božović 2, Lasica 1, Anđelić 1, Grbović 2, Lipovina 5.

Bjelorusija: Matskevich, Saldatsenka, Brouka 2, Kulesh 1, Shylovich 5, Pukhouski 3, Nikulenkau 2, Shumak, Yourynok 2, Baranau 2, Lukyanchuk 1, Padshyvalau 1, Karalek 5, Vailupau 7, Bokhan 1, Gayduchenko 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi