Suze za kraj Crne Gore!
Foto - EPA

Ostaje im borba za plasman

Suze za kraj Crne Gore!

M. Šljivak

Rukometašice Crne Gore poražene su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od domaćina Danske rezultatom 26:24. Crnogorke nakon meča nisu zadovoljne suđenjem.

Crna Gora nije uspjela napraviti senzaciju i u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva eliminisati domaćina Dansku.

Odličan otpor su pružile Crnogorske rukometašice. Ipak, greške u ključnim trenucima i sudijske odluke koje su ih razbijesnile išle su na ruku Danske koja na kraju slavi.

Dankinje su bolje ušle u meč. Kontrolisale su uvodne minute, ali su Crnogorke igrale odlično, bile su veoma žestoke i imale su egal tokom većine prvog dijela.

Ipak, pad je uslijedio u samom finišu. Rukometašice Danske to koriste i na odmor odlaze s tri gola prednosti, 13:10.

Išla je Danska i do plus sedam na početku drugog dijela. Uspjele su hrabre Crnogorke da se vrate na minus dva u 52. minuti (22:20), ali to je bilo sve.

Oglasi

Danska uz neke čudne odluke sudija završavaju posao u ovom meču i očekivano prolaze u polufinale, dok će se Crna Gora boriti za pozicije od 5. do 8. mjesta.

Hansen i Friis su predvodile Dansku s po pet golova, dok je kod Crne Gore Mugoša zabila šest.

U polufinale ide i Švedska. Rukometašice ove selekcije su lagano pobijedile Njemačku rezultatom 27:20.

Presudilo je u ovom duelu odlično prvo poluvrijeme Šveđanki. Igrale su odličnu odbranu i imale su 10 golova prednosti nakon 30 minuta igre (16:10).

U nastavku je Njemačka u jednom trenutku došla do minus četiri. Ipak, do preokreta nije došlo i Švedska ide dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi