Poznati parovi nokaut faze: Selekcija iz regije "loše" prošla
FOTO: EPA

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Poznati parovi nokaut faze: Selekcija iz regije "loše" prošla

H. Zilić

Svjetsko prvenstvo za rukometašice stiglo je do najuzbudljivijeg trenutka. Završena je večeras druga grupna faza i poznati su svi parovi četvrtine finala.

U grupi 1 u borbi za prvo mjesto Švedska je rutinski savladala Crnu Goru 32:25. Šveđanke idu sa prvog, a Crnogorke sa drugog mjesta u nokaut fazu.

Crna Gora se plasirala dalje nakon nestvarne drame i neshvatljivog poraza Hrvatske od Mađarske jer su Hrvatice prosule pet golova razlike desetak minuta prije kraja i izgubile 23:22 i otale bez nokaut faze.

U borbi za prvo mjesto u grupi 3, selekcija Danske savladala je Njemačku 30:28 i ove dvije reprezentacije idu u nokaut fazu.

Od ranije je poznato da iz ostalih grupa u borbu za medalje idu Nizozemska, Češka, Francuska i Norveška.

Oglasi

Već u četvrtini finala imamo nekoliko sjajnih duela, a i jedan derbi između Nizozemske i Norveške, dok će Crnogorke imati težak zadatak jer idu na Dansku.

Parovi četvrtine finala Svjetskog prvenstva za rukometašice izgledaju ovako:

Švedska - Njemačka

Francuska - Češka

Danska - Crna Gora

Nizozemska - Norveška

Utakmice četvrtine finala se igraju 12. i 13. decembra, nakon toga idu polufinala, a veliko finale je na rasporedu u nedjelju 17. decembra u Herningu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi