Članovi UO iz RS HB ipak slomljeni: Damir Doborac novi selektor!

Napokon je gotovo

Članovi UO iz RS HB ipak slomljeni: Damir Doborac novi selektor! · Saznajemo

Edmir Škorić

Kako smo i najavili prije nekoliko dana, Doborac je izabran za novog selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a uskoro će stići i zvanična potvrda iz RS BiH.

Nekadašnji reprezentativac će tako po prvi puta povesti naše rukometaše sa selektorske klupe u kvalifikacije za Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Na današnjoj sjednici RSBiH je konačno donio odluku o tome ko će povesti bh. rukometaše u nove akcije. U izboru su bili Doborac i Toni Čolina.

Damir Doborac dobio je podršku Rukometnog saveza RS i Rukometnog saveza Federacije, ali su sve "kočili" u RS Herceg-Bosne, no na kraju se ipak pronašao kompromis i Doborac je dobio priliku da po prvi put bude selektor.

Kao igrač Doborac je nastupao za Gradačac, Gračanicu, Prato, Koper, Bosnu Sarajevo, Magdeburg, Constantnu, Dinamo Minsk, Kadetteten Schaffhausen i Huttenberg, a u trenerskoj karijeri je vodio Gračanicu.

Oglasi

Naredne akcije našu selekciju čekaju u maju mjesecu. Tada ćemo u baražu za Svjetsko prvenstvo igrati dvomeč protiv Portugala.

Prvo ćemo gostovati na zapadu Evrope devetog maja, dok ćemo tri dana kasnije Portugalce ugostiti u našoj zemlji.

U novembru mjesecu startaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i tada ćemo igrati dvije utakmice. Prvo ćemo 6. novembra gostovati selekciji Islanda, dok ćemo tri dana kasnije ugostiti Grčku. Mart mjesec 2025. godine donijet će dvomeč sa selekcijom Gruzije. Gostovat ćemo im 12. marta, a tri dana kasnije ih i ugostiti.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završavaju se u maju 2025. godine i tada slijede novi dueli s Islandom i Grčkom. Dočekat ćemo Island na domaćem terenu 7. maja 2025. godine, dok ćemo 11. maja u gostima igrati protiv Grčke.

Naša selekcija nalazi se u nizu od sedam vezanih poraza i nadamo se da će se to prekinuti već protiv Portugala narednog mjeseca, kada će Doborac debitovati na klupi Zmajeva.

Top Komentari

CeZenicaLik
Kakva je ovo smijurija sa RS HB....ko su ti tipovi majke ti
6 4
Chesa
Čestitke i sretno Damiru …
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi