Bosna i Hercegovina još uvijek bez selektora, predstavnici RSHB "koče" Doborca

Bez dogovora o selektoru

Bosna i Hercegovina još uvijek bez selektora, predstavnici RSHB "koče" Doborca · Saznajemo

O. Lekić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora. Na današnjoj sjednici, do ovog trenutka, RSBiH nije donio odluku o tome ko će povesti bh. rukometaše u nove akcije.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine do sada na telefonskoj sjednici se nije mogao dogovoriti o imenu novog selektora muške rukometne selekcije. 'Zakočilo' je između dva imena - Damira Doborca i Tonija Čoline.

Damir Doborac dobio je podršku Rukometnog saveza RS i Rukometnog saveza Federacije. Oni su složni da nekadašnji reprezentativac BiH mora biti novi selektor.

Međutim, sve 'koči' Rukometni savez Herceg-Bosne. Kako SportSport saznaje iz RSHB su po prvi put zahtjevali da im se dostave biografije kandidata, te nisu pristali na prijedlog da se Doborac imenuje za novog selektora.

U ranijim slučajevima na dostavljanu biografija nisu insistirali. Očito je međutim da za sada nisu za Doborca i da svim mogućim sredstvima pokušavaju otežati njegovo imenovanje.

Oglasi

Veliko nezadovoljstvo vlada u Izvršnom odboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog ovakvog ponašanja kolega iz RSHB. Sve je otišlo tako daleko da generalni sekretar Nedim Arnautović razmišlja i o odlasku s ove funkcije.

Vremena do naredne akcije za bh. rukometaše je veoma malo. Već za mjesec dana (9. maj) predstoji meč baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo i gostovanje Portugalu.

Tri dana kasnije u Tuzli se igra revanš. Međutim, kako smo još uvijek bez selektora i kako se koči njegov izbor zbog volje pojedinaca, teško da će se išta napraviti u ovim utakmicama.

Rukomet je odavno na niskim granama u Bosni i Hercegovini. Ovako tonemo sve dublje i više nema nikakvog smisla ono što pojedinci rade u RSBiH.

Top Komentari

Adrian
RSHB, jel realno da ovo postoji, Boze sacuvaj, sramota.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi