Damir Doborac: Mladi igrači moraju biti strpljivi

Trener RK Gračanica

Damir Doborac: Mladi igrači moraju biti strpljivi

M. Šljivak

Rukometaši Gračanice već se uveliko pripremaju za novu sezonu.

U svom gradu izabranici Damira Doborca će ostati još sedam dana, a zatim odlazena Vlašić, gdje će se obaviti veći dio priprema.

Doborac je zadovoljan radom svojih izabranika, a od danas je tim kompletiran.

"Sve ide svojim tokom. Od danas smo svi kompletni, vraća se Vladimir Tomić koji je bio sa reprezentacijom Srbije u rukometu na pijesku. Napustilo nas je sedam igrača, doveli smo određena pojačanja, prvoj ekipi smo priključili tri mlada igrača. Od 8. smo na Vlašiću, tamo ćemo odigrati pripremne utakmice i nadam se da ćemo uskoro saznati kada nam počinje prvenstvo", rekao je Doborac, te je dodao:

"Sistem rada iz prošle sezone je postavio određene ljestvice. Dugo smo bili zajedno i to je moralo dati rezultate. Rano je govoriti o ambicijama za novu sezonu, jer je tim izmijenjen i trebat će igračima vremena da se prilagode. Želja nam je bila da priključimo mlade igrače, to smo učinili, a htjeli smo to i prije. Poručio bih ostalim mladim igračima da budu strpljivi i bit će sve kako treba", istakao je Doborac.

I dalje je želja afirmacija mladih igrača.

"Uz ovu ekipu nam je cilj afirmisati određenih broj mladih igrača. Kad izgubite Hamidovića i Ahmetaševića i veće ekipe bi bile u zaostatku. Nećemo se žaliti, pokušat ćemo stvoriti njihove nasljednike i vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti".

Moguća su i nova pojačanja:

"Želimo po dva igrača na svakoj poziciji. Ako budemo u mogućnosti i ako nam se otvori šansa dovest ćemo neke igrače, ali ne po svaku cijenu. Za sada je ovo korektno što imamo".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi