Hrvati osuli paljbu po sudijama, a onda stigao odgovor iz Danske

Stali na njihovu stranu

Hrvati osuli paljbu po sudijama, a onda stigao odgovor iz Danske

E. Čaušević

Rukometaši Hrvatske sinoć su poraženi od Njemačke nakon čega su se oprostili od nastupa na Svjetskom prvenstvu.

U veoma dramatičnoj utakmici u Kolnu selekcija Hrvatske izgubila je od Njemačke sa 22:21 i ostala bez šansi da se plasira u polufinale. Utakmicu je obilježila i velika sudijska greška u finišu i to na štetu naših zapadnih susjeda.

Danske sudije su se našle u centru pažnje nakon meča i velikom udaru hrvatskih igrača i trenera Line Červara. Selektor Kauboja čak je izjavio da sudije zbog ovakve greške moraju u zatvor, a potom je dobio odgovor od bivših rukometaša Danske, Kaspera Kvidta i Calusa Moller Jakobsena.

"Ako uzmemo u obzir cijelu utakmicu onda vidimo da su naše sudije odradile itekako dobar posao, ali jedna greška uvijek može prevagnuti. Njemačka je imala pet isključena u prvom poluvremenu, a Hrvati samo dva. Nemoguće je da sudija ne griješi. Jasno mi je da su frustrirani i takva odluka zaista prelama meč", rekao je Kvidt, dok je Jakobsen kratko dodao:

"Mislim da to nije bio faul. Nema veze što su sudije iz Danske. To je bila jako teška odluka i vjerovatno pogrešna na štetu Hrvatske".

Duvnjak: Ovo se ne sudi na minutu do kraja

"Nisam vidio šta su sudili na kraju... U tako važnoj utakmici, minutu do kraja, mislim da se to ne sudi, pa da je bilo i 50.000 Nijemaca. Ne znam šta bih rekao", kazao je Domagoj Duvnjak, dodavši:

"Bit će jako teško dignuti se nakon svega i pobijediti Francuze. Šteta, ali mislim da smo pokazali karakter i pred ovakvom publikom i ovakvim protivnikom uspjeli smo da odigramo takav meč. Ovako bi Hrvatska trebala da igra".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska će za dva dana igrati protiv Francuske i borit će se za odlazak na Olimpijske igre.

"Ako budemo igrali ovako kao večeras, onda možemo pobijediti", poručio je Duvnjak.

Top Komentari

nidehamza
u porazu nikad nisu bili dostojanstveni...sport je pobjeda i poraz,hrvati su najvece pljacljivke kad gube.svi su krivi sve smeta samo oni nisu krivi
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi