Rukometaši Francuske slave zlato nakon drame u Tokiju!

Poraz Danaca u finalu

Rukometaši Francuske slave zlato nakon drame u Tokiju!

E. Škorić

U sjajnom finalu rukometaši Francuske pobijedili su Dansku i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Slavili su Francuzi sa 25:23 i to im je treće zlato u historiji.

Većim je dijelom Francuska bila u vodstvu, kontrolisala situaciju na parketu, a do poluvremena otišla na dobrih četiri gola razlike (14:10).

Početkom drugog dijela Francuzi su stigli do 17.11 i tih plus šest bila je najveća prednost jednog tima.

Izgledalo je kao da je sve gotovo, a onda serija Danaca koji dolaze na samo gol zaostatka desetak minuta prije kraja. Imali su napad za izjednačenje, ali Gerard je upisao novu odbranu nakon udarca Gidsela.

Remili pogađa na drugoj strani i vraća Francuze na plus dva, potom Gerard zaustavlja udarac Hansena i nekako se čini da se u toj 53. minuti prelomilo pitanje pobjednika. Nedugo nakon toga, pri rezultatu 23:21, Hansen je promašio sedmerac...

Gidsel vraća Dance na minus jedan četiri minute prije kraja, ali opet pad u igri Danaca, koji nisu uspjeli da se do kraja vrate i morali su da čestitaju boljem, a to je danas bila Francuska. Prava drama viđena je u zadnjim sekundama. Danci su kreirali napad za izjednačenje, no Hansen i Gidsel nisu najbolje odradili posao, na kraju Fabregas uzima loptu i šalje ju u prazan gol za slavlje Francuske.

Ovo je bila ujedno osveta Francuza za 28:26 poraz od Danaca u finalu Olimpijskih igara u Riju prije pet godina.

Remili je sa pet pogodaka bio najefikasniji u timu Francuske, a na drugoj strani Hansen sa devet golova, dok je Gidsel postigao šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi