Danska u fantastičnom meču pobijedila Španiju i otišla u finale Svjetskog prvenstva!
Foto - EPA

Za zlato protiv Švedske

Danska u fantastičnom meču pobijedila Španiju i otišla u finale Svjetskog prvenstva!

M. Šljivak

Rukometaši Danske drugi su finalisti Svjetskog prvenstva u Egiptu. Oni su u polufinalu savladali Španiju rezultatom 35:33 i zakazali su finale sa Švedskom.

Od prve minute ovog meča igrao se zaista atomski rukomet. Danska je dominirala na samom početku, lako su rješavali sve situacije u fazi napada i u jednom trenutku su došli na plus pet, 13:8.

Održavala je Danska prednost tokom prvog poluvrmena. Ipak, Španija je imala mogućnost da dođe i na samo minus jedan, ali su griješili u ključnim trenucima, pa nakon svega viđenog mogli su biti zadovoljni sa minus dva na poluvremenu, 18:16.

Danci su prednost čuvali i u nastavku meča. Španci su konstantno prijetili, bili su blizu da dođu na samo gol zaostatka, ali nikako im to nije uspjevalo.

Ipak, u 46. minuti došli su na minus jedan i vratili su se u meč, da bi četiri minute kasnije imali šansu da izjednače rezultat, no Landin je spasio.

Danska je potom golom Mikkela Hansena otišla na dva razlike, a zatim u 54. minuti Gidsel pogađa za plus tri, 32:29, pa se činilo da je tu kraj.

Teška je to bila situacija za Španiju. Danci su zabili i za plus četiri, no tu nije bio kraj uzbuđenjima jer su Danci brzopletom igrom dopustili Španiji da uvede meč u neizvjesnost i da na dva minuta do kraja dođu do minus jedan, 34:33.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Danci potom promašuju, a Španija dobija šansu da izjednači. Marchan je promašio, zaustavila ga je prečka i Danska je zabila za 35:33, pobijedila je ovaj meč, te se plasirala u finale.

Mikkel Hansen je sa 12 golova predvodio Dansku, Saugstrup je zabio sedam, a kod Španije su najefikasniji bili Daniel Dujshebaev sa sedam i Figueras sa šest.

Top Komentari

celikze
zasluzeno ali uz dosta srece...u prvom poluvrenenu 2 gola od stative u golmana i gol...drugom poluvremenu isto tako jedna situacija i to je vec 3 gola...pa jos spanci 3 puta imali sansu da dodju na 1 zaostatka i zadnja lopta precka....to je jednostavno previse protiv jedne Danske....super tekma i zasluzeno za Dance od prve minute do kraja su vodili...
2 0
AmarSahi
Danci zasluženo pobijedili, sretno im u finalu!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi