Darko Ilić: Slobodi je mjesto u Premijer ligi BiH
Darko Ilić, jedno je od najvećih pojačanja Slobode, koji je na početku sezone stigao iz RK Gračanica, a igra na poziciji pivota.

Tuzlaci žele u Premijer ligu

Darko Ilić: Slobodi je mjesto u Premijer ligi BiH

Esmer Oštraković

Rukometaši Slobode nedavno su krenuli sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Darko Ilić, jedno je od najvećih pojačanja Slobode, koji je na početku sezone stigao iz RK Gračanica, a igra na poziciji pivota.

"Nakon što sam napustio Gračanicu dobio sam poziv od ljudi iz Slobode, koji su krenuli u veoma ambiciozan projekat da Slobodu vrate na staze stare slave i da se vrati tamo gdje joj je mjesto, u Premijer ligu. Prihvatio sam to sa zadovoljstvom. U ekipu sam primljen fenomenalno i moram istaći da među igračima vlada veliko drugarstvo i stvarno nemam nikakve zamjerke. Što se moje igre tiče nisam baš zadovoljan jer sam imao malo težu povredu koljena i pauzirao sam mjesec i po dana, što je ostavilo traga na mojoj igri i formi, ali sada je to iza mene i osjećam se dobro. Mogu reći da sam spreman da pomognem Slobodi u njenim ambicijama." rekao je Darko Ilić, pivot Slobode.

Sloboda, uprkos kiksu na domaćem terenu protiv Krivaje, ne odustaje od borbe za plasman u Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ambicije su naravno povratak u Premijer ligu. Nažalost imali smo jedan kiks na domaćem parketu od glavnog konkurenta, ekipe Krivaje, ali bio je to samo jedan loš dan. Nismo tada bili uigrani, također poremetile su nas i neke povrede ali poslije te utakmice smo podigli svoju formu i igrali smo sjajno. Kao dokaz dobre igre je nesretno ispadanje iz kupa BiH, od lidera Premijer lige, ekipe RK Gračanica protiv koje su odlučivalje nijanse. Tu smo vidjeli da možemo da igramo sa svim ekipama i da imamo premijerligašku ekipu. Morati ćemo ići težim putem i povratak u Premijer ligu tražiti na vrućem gostovanju u Zavidovićima gdje je uvijek teško igrati, ali mi vjerujemo u sebe i sa pojačanjima koja su dovedena siguran sam da možemo izboriti Premijer ligu", završio je Ilić.

Top Komentari

DamirT
Tako je majstore,aBd ulazimo ove godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi