Davor Kadić: Tuzla je moj grad, atmosfera u klubu je odlična
Davor Kadić i dalje ima u planu da izluđuje premijerligaške golmane svojim sjajnim potezima.

Tuzlaci žele u Premijer ligu

Davor Kadić: Tuzla je moj grad, atmosfera u klubu je odlična

Esmer Oštraković

RK Sloboda ove sezone ima samo jedan cilj, a to je povratak u društvo najboljih. 

Ipak u prvom dijelu sezone Tuzlaci su napravili kiks na domaćem terenu i to protiv direktnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu BiH, ekipe Krivaje. Sloboda ima sjajnu ekipu, a jedan od glavnih igrača je iskusni i vjerovatno još uvijek jedan od najboljih krilnih igrača u BiH, Davor Kadić.

"Što se tiče prve polusezone, mogu reći da smo djelomično zadovoljni, većinu utakmica smo odigrali na visokom nivou, izuzev utakmice sa Krivajom, koju smo nesretno izgubili. Tako da nas je ta utakmica malo poremetila i donekle pokvarila potpuno zadovoljstvo koje smo očekivali. Što se tiče druge polusezone mi smo tek počeli pripreme, trenutno radimo na fizičkoj spremi, da bi što spremniji ušli u drugi dio sezone. U našoj ekipi biće nekih izmjena što se tiče igračkog kadra. Uprava kluba radi na tome i pokušava sastaviti ekipu koja će biti u stanju da igra jedan kvalitetan i moderan rukomet. Konačna odluka o ekipi koja će ići u premijer ligu, vjerovatno će se desiti u martu kada gostujemo u Zavidovićima", rekao je Kadić pa dodao:

"To je grad u kojem sam proveo jednu sezonu igrajući za RK Krivaja i svjestan sam da to neće biti nimalo lagana utakmica, ne samo za nas, nego i za bilo koju ekipu koja dođe u Zavidoviće, koji definitivno znaju šta je rukomet i takođe tu su navijači koji prave sjajnu sportsku atmosferu, možda i najbolju u BiH. Ekipu Krivaje poznajemo i znamo da je sastavljena od par vrlo kvalitetnih igrača, koji mogu da igraju rukomet na visokom nivou. Iako je još uvijek rano govoriti o toj utakmici, mi dolazimo u Zavidoviće da probamo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, pa neka pobjedi bolja ekipa. Ukoliko to bude Krivaja sportski ćemo im čestitati", izjavio je sjajni krilni igrač Slobode.

Kadić je godinama svojim majstorijama izluđivao golmane u Premijer ligi BiH, a nada se da će to raditi i od naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Što se mene tiče i planova kako rekoste za budućnost, oni su vezani za Slobodu. Tuzla je moj grad u kojem se stvarno osjećam fenomenalno. Drago mi je da je naš klub konačno dobio agilnu upravu koja polako vraća stari sjaj Slobodi. Trenutno sve funkcioniše u najboljem redu, što se tiče kluba, igranja, uglavnom vrlo me raduje ova atmosfera u klubu. Osjećam se spremno i zadovoljno tako da ćete me još neko vrijeme gledati na rukometnim terenima, pa ko zna, možda naredne godine i ponovo u Premijer ligi", završio je Davor Kadić.

Sloboda će ključnu utakmicu odigrati na gostovanju u Zavidovićima te će se tada vjerovatno i znati novi putnik u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi