Deficit na pivotu: EHF ne dopušta Građanu da zamijeni Burića
Elmir Građan naknadno je pozvan nakon što je Snjamin Burić doživio tešku povredu zbog koje će odsustvovati s parketa osam mjeseci

Nastavak priprema rukometne reprezentacije BiH

Deficit na pivotu: EHF ne dopušta Građanu da zamijeni Burića

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon trodnevne pauze za novogodišnje praznike danas će se ponovo okupiti na Ilidži i nastaviti pripreme za odlučujuće susrete sa Švicarskom u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Prvi susret igrat će se 10. januara u St. Gallenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

Selektor Bilal Šuman za Fenu je kazao da će reprezentacija biti kompletirana, nakon što su prvi dio priprema propustila tri igrača - golman Benjamin Burić, te Marko Tarabochia i Tomislav Nuić.

"Očekujem da ćemo od danas svi biti na okupu. Nekoliko igrača ima lakše povrede, vidjet ćemo kada se vrate kako to izgleda. Od EHF smo dobili negativan odgovor tako da nećemo moći računati na Elvira Građana, koji je trebao biti zamjena za povrijeđenog Senjamina Burića", kazao je Šuman.

On će tako na poziciji pivota imati Vladimira Vranješa te Muhameda Toromanovića koji je dosad imao vrlo malu minutažu u reprezentaciji.

Reprezentacija će danas i sutra obaviti tri treninga, a već u petak rano ujutro putuje u Beograd gdje će istog dana, kao i u subotu, odigrati dvije prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi