Okupljanje rukometaša: Besparica promijenila Šumanov običaj
Rukometni reprezentativci već po okupljanju odradili su na Ilidži prvi trening u sklopu akcije "Švicarska" (Foto: T. Hebib)

Počele pripreme reprezentacije BiH za mečeve sa Švicarskom

Okupljanje rukometaša: Besparica promijenila Šumanov običaj

Da odranije ne datira prijateljstvo selektora rukometne reprezentacije BiH Bilala Šumana i vlasnika hotela Hills, samo dragi Bog zna kako bi se okupljala rukometna reprezentacija u prethodnih nešto više od godinu, otkako je Šuman na kormilu.

Zlobnici će reći da on tako samo pravi posao svome prijatelju, a to što je skoro po običaju smještaj za naše reprezentativce upola jeftiniji i što će ceh biti plaćen s dobrom odgodom jer je funkcioniranje Saveza onemogućeno blokadom računa, niko ne uzima u obzir.

Bez ikakve ambicije da se dodvoravamo Šumanu (ima i on svojih mana), on svoje račune treba polagati za ono na terenu, no zbog jala, neprovjerenih informacija i opšte gungule koja vlada oko reprezentacije i Saveza, Šuman je uoči današnjeg okupljanja reprezentacije za utakmice sa Švicarskom, morao odustati od dosadašnje prakse pozivanja velikog broja igrača.

Tako ih se danas 20 sjatilo na Ilidžu. Nekada su znali doći i ranije, sve u zavisnosti od rasporeda letova...Uglavnom, Šumanovi izabranici odradili su odmah i prvi trening u KSC Ilidža.

Do 30. januara, dakle u naredna dva dana, igrači će trenirati dva puta dnevno, a onda se u pogon vraćaju 3. januara. Dva dana poslije putuje se za Beograd, gdje će 5. i 6. naša reprezentaciji imati dvije provjere protiv Saudijske Arabije.

Šuman će baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. u Njemačkoj i Danskoj pokušati uhvatiti dvjema pobjedama nad Švicarskom, 10. i 13. januara, a u tom pofuhvatu oslonit će se na sljedeće igrače:

Golmani: Benjamin Burić (Wetzlar, Njemačka), Admir Ahmetašević (Gračanica), Edin Tatar (MKS Kalisz, Poljska);

LIjeva krila: Tomislav Nuić (Besiktas, Turska), Alen Ovčina (Antalyaspor, Turska);

Desna krila: Faruk Vražalić (Besiktas, Turska), Srđan Predragović (Linz, Austrija);

Lijevi bekovi: Igor Mandić (Limoges, Francuska), Mirsad Terzić (Telecom Veszprem, Mađarska), Nikola Prce (Azoty Pulawy, Poljska), Marin Vegar (Steaua, Rumunija);

Srednji bekovi: Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska), Ivan Karačić (Maccabi Rishon, Izrael), Josip Perić (Dunarea, Rumunija);

Desni bekovi: Marko Panić (Azoty Pulawy, Poljska), Dejan Malinović (Dobrogea Constanta, Rumunija), Ibrahim Haseljić (Gorenje, Slovenija);

Pivoti: Vladimir Vranješ (Tatabanya, Mađarska), Muhamed Toromanović (Creteil, Francuska) i Elmir Građan (Rabotnički, Makedonija).

Među reprezentativcima ovoga puta nema standardnog Senjamina Burića (Nantes, Francuska) zbog povrede prednjih križnih ligamenata zbog koje će s parketa izbivati osam mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi