U januaru protiv Švicarske

Toromanović: Praktično igramo dva meča na domaćem terenu

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija BiH večeras je odradila prvi trening u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana naredne dvije utakmice igraju protiv Švicarske početkom 2018. godine. Prvi meč igra se u gostima, dok će se druga utakmica nekoliko dana kasnije igrati pred domaćim navijačima.

"Vjerujem da možemo doći do dvije pobjede. Moramo igrati mnogo bolje nego meč protiv Estonije i popraviti naše greške. Protiv Švicarske to ne smijemo dozvoliti jer su oni mnogo jači od Estonije. Igrali smo s njima i često smo izlazili kao pobjednici, ali ne trebamo to gledati i moramo dosta ozbiljno ući u meč", rekao je Toromanović, te dodao:

"Imamo spoj mladosi i iskustva. Imamo više vremena za pripreme nego ranije. Ne vidim razlog zašto da ne dobijemo te dvije utakmice. Tamo igramo prvi meč i sigurno će biti dosta naših ljudi na utakmicu. Praktično igramo dvije utakmice na domaćem terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi