Delić: Vjerujem u novi trofej

Zrinjski brani trofej osvajača Kupa

Delić: Vjerujem u novi trofej

Pred rukometašima Zrinjskog ovog vikenda stoji završnica rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine koja se igra u Banja Luci.

Branitelje naslova čeka težak posao jer ih u polufinalu čeka ekipa domaćina, Borac M:tel. No iz tabora Zrinjskog već su najavili kako u Banja Luku ne idu na izlet i kako imaju vrlo ozbiljne namjere obraniti laureat izboren prošle sezone na završnici u Mostaru.

Vedran Delić, ponajbolji igrač Zrinjskog, a možda i cijele Premijer lige za SportSport.ba je najavio sutrašnju završnicu Kupa:

"Final Four Kupa je u ovoj fazi, kad je prvenstvo završeno, svakome od učesnika imperativ. Nama pogotovo da, ako bude malo sreće, obranimo naslov u Banja Luci. Sve ekipe koje su tu sigurno imaju svoju računicu i jurišaju na taj trofej. No, mi spremni dočekujemo utakmice i jedva čekamo da počne. Poučeni iskustvom prošlogodišnje završnice, te uz činjenicu da smo sjajno igrali ove sezone, vjerujem u svoju ekipu i mislim da možemo donijeti četvrtu 'kantu' u Grad prvaka", rekao je Delić za SportSport.ba.

Podsjetimo, u Mostar su već sletjeli naslovi u nogometu, košarci te futsalu, a rukometaše Zrinjskog dijele dvije pobjede do četvrtog ovosezonskog trofeja za grad na Neretvi.

Utakmice u Banja Luci bit će posljednje za Filipa Vistoropa koji će odmah po završetku sezone otputovati u Zagreb i priključiti se Zagreb PPD-u s kojim je nedavno potpisao ugovor.

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa snage će odmjeriti RK Bosna Centrotrans i RK Konjuh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi