Derventa bolja od Goražda
Vrijedna tri boda za rukometaše iz Dervente

Pobjeda domaćina

Derventa bolja od Goražda

Samir Mlaćo

U susretu 10. kola Premijer lige za rukometaše Derventa je večeras savladala Goražde 24:22, te upisala vrijedna tri boda.

U prvom poluvremenu vidjeli smo poprilično izjednačen rukomet, ali domaći na pauzu odlaze sa prednošću 14:12. U drugom dijelu kvalitetna predstava i Derventa dolazi do pobjede 24:22.

Kod pobjedničke momčadi istakao se Branko Mišanović sa osam pogodaka, dok su po pet dodali Zvjezdan Sibinčić i Davor Živanić.

Kod Goražda sedam pogodaka Ajdina Bukve, te jedan manje Emsada Pušila.

Premijer liga BiH za rukometaše, 10. kolo:

RK Derventa - RK Goražde 24:22 (14:12)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Derventa: Škrga, Živanić 5, Denić, Sibinčić 5, Lukić, Zemunović, Škrga, Dragičević, Ristić, Stanković, Pejaković, Starčević, Pekić 3, Nikić 2, Pejić 1, Mišanović 8.

RK Goražde: Pleh, Bukva 7, Osmanković 4, Pušilo 6, Djana 1, Krakonja 1, Muratspahić, Hošo, Vrana, Jelić, Jamak, Bečić, Žiga 3, Ćamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi