Derventa sigurna na Mojmilu protiv Bosne

Derventa sigurna na Mojmilu protiv Bosne

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Sasvim očekivano rukometaši Dervente večeras su u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu savladali sarajevsku Bosnu 39:28.

Od početka su gosti zaigrali mnogo bolje, dok podmlađena ekipa Bosne nije imala ideje, te je rijetko dolazila u šansu za postizanje pogotka. Gosti su sve to iskoristili i na pauzu otišli pri prednošću 21:11, te je već tada bilo jasno da će upisati novu pobjedu.

U drugom poluvremenu 'igra mačke i miša', iako se domaći nisu predavali. Međutim, više od časnog poraza nisu mogli i završilo je 39:28.

Bolji od ostalih kod Bosne su bili Kerim Torlaković sa osam pogodaka, te Amer Karamehmedović sa šest i Medin Šestan te Amir Muhović koji su postigli pet pogodaka.

Najefikasniji kod Dervente bio je Vlado Draganić sa sedam pogodaka, a jedan manje je dodao Vukašin Zekić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH u rukometu, 23. kolo.

RK Bosna Sarajevo - RK Derventa 28:39 (11:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi