Kolaković: Očekujem da ćemo poboljšati naš bodovni saldo

Trener RK Bosna Sarajevo

Kolaković: Očekujem da ćemo poboljšati naš bodovni saldo

S. Mlaćo

Nakon reprezentativne pauze, nastavlja se takmičenje u rukometnoj Premijer ligi BiH. Rukometaši sarajevske Bosne će u subotu na Mojmilu dočekati ekipu Sloge iz Doboja.

Bosna u ovoj sezoni vodi grčevitu borbu za opstanak.

"Činjenica je da smo u dosad odigranih šest utakmica druge polusezone upisali bodove samo u onoj protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Kaknja. Smatram da smo, rezultatski gledano, mogli bolje proći jer smo neke utakmice odigrali dobro, a izgubili velikom razlikom, ali mislim da je to sve do neiskustva ekipe i da ćemo, kako se prvenstvo bliži kraju, igrati sve bolje", izjavio je Sanjin Kolaković, šef stručnog štaba sarajevskog kluba.

Pored ekipe Kaknja, sarajevski Studenti su na svom terenu igrali još protiv Vogošće i visočke Bosne, gdje i nije bilo za očekivati da mladi rukometaši ekipe s Mojmila mogu do bodova u ovim duelima.

"Kući ćemo još odmjeriti snage sa Slogom, Derventom i Maglajem, koji su na tabeli nešto lošije rangirani u odnosu na dvije gore spomenute ekipe, no za nas nema lakog rasporeda. Situacija je takva da su sve ekipe, i koje nam dolaze i kojima idemo, iznad nas, ali svakako da do kraja prvenstva očekujem da ćemo poboljšati svoj bodovni saldo sa još nekom pobjedom", smatra Kolaković.

U taboru Bosne se nadaju da će sutra imati razlog za slavlje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Gledao sam Slogu dva puta u ovoj polusezoni i njihova ekipa je sigurno jako kvalitetna, sa mnogo dobrih pojedinaca, no mi ćemo se boriti kao i u svakoj utakmici do sada i samim tim pokušati doći do tri boda. Nažalost, još uvijek smo bez našeg najiskusnijeg igrača, Harisa Bračkovića, što je veliki hendikep za nas. Ipak, svjesni smo da to ne možemo promijeniti i oslanjamo se na momke koji su spremni i koji će sutra zasigurno dati maksimum u cilju ostvarenja pozitivnog rezultata. Pozivam naše navijače, koji su nam i u prethodne tri domaće utakmice pružali veliku podršku, da i sutra dođu na Mojmilo, budu naš osmi igrač te da zajedno pokušamo doći do važnih bodova", završio je trener sarajevskih Studenata.

Bosna i Sloga se sastaju sutra od 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin", a ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi