Veliki potpis u PPD Zagreb

Dibirov ostaje još dvije godine

Veliki potpis u PPD Zagreb

E. Oštraković

Rukometni klub PPD Zagreb produžio je ugovore sa Timurom Dibirovim, te Paolom Kraljevićem.

Dibirov je jedno od najboljih lijevih krila na svijetu, a naredne dvije godine ostat će u ekipi Zagreba, baš kao i Paolo Kraljević.

Dibirov se pokazao kao veliko pojačanje za Zagreb u prvom dijelu sezone, zbog čega je naravno i doveden, da učini ekipu boljim.

U Ligi prvaka nerijetko je prvi strijelac ekipe i jedan od glavnih pokretača brze napadačke tranzicije koju trener Slavko Goluža forsira od početka svog mandata.

Sa druge strane Kraljević je svojim izdanjima u ovoj sezoni privukao na sebe pažnju, te je nastupio i na Svjetskom prvenstvu.

Povreda Matanovića bacila je u prvi plan Kraljevića na kojeg je pala dosta veća odgovornos u domaćem prvenstvu, ali i u Ligi prvaka.

Oglasi

Tamo minutažu dijeli sa sjajnim Čupićem čije se iskustvo naravno osjeti, te je i ono doprinijelo napretku ovog mladog rukometaša.

Sve u svemu, sigurno je da ovi potpisi mnogo znače za navijale PPD Zagreb, a posebno se to odnosi na ostanak Dibirova.

Ostaje da vidimo kakve će još poslove PPD Zagreb "završiti" u narednom periodu.

Zagreb nakon 11 odigranih susreta u Ligi prvaka ima osam osvojenih bodova, te se nalazi na šestom mjestu na tabeli.

Lider je naravno ekipa PSG-a, koja ima dvanaest bodova više od Zagreba, ali imaju i jednu odigranu utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi