Dinart bio primoran da napravi određene promjene u sastavu

Pred meč sa Norveškom

Dinart bio primoran da napravi određene promjene u sastavu

A. Čaušević

Ukoliko žele nastaviti nastup na Evropskom prvenstvo Francuzi ne smiju izgubiti od Norveške u drugom kolu grupe D. 

Pred susret sa jednim od domaćina završne smotre najboljih evropskih selekcija Didier Dinart je napravio određene promjene u rosteru.

Dinart je morao zamijeniti golmane jer se Yann Genty povrijedio protiv Portugala, pa će umjesto njega priliku da brani dobiti Wesley Pardin.

"Yann je osjetio bol u finišu utakmice protiv Portugala. Bol u njegovoj desnoj nozi je u subotu bila snažna pa je za njega turnir završen", kazao je doktor francuske selekcije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Ovo znači da će Pardin dobiti priliku da brani za svoj nacionalni tim sa 30 godina nakon što je pružio dobru partiju u pripremnom periodu protiv Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi