Nikola Karabatić brži od sirene: Nijemci ostali bez medalje na SP
Fantastičan meč Njemačke i Francuske, ali na kraju domaći ostaju bez medalje na Svjetskom prvenstvu (Foto: EPA)

Francuzima bronza

Nikola Karabatić brži od sirene: Nijemci ostali bez medalje na SP

M. Šljivak

Rukometaši Francuske pobijedili su danas Njemačku rezultatom 26:25 i osvojili su bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Njemačka je bila bolji tim u prvom poluvremenu. Počeli su domaći dobro, poveli su sa 4:2, ali se Francuzi vraćaju serijom od 3:0 i dolaze do prednosti.

Međutim, istom mjerom uzvraća domaća selekcija. Po prvi put su uspjeli doći i do tri gola prednosti (9:6), ali ponovo dopuštaju povratak Francuza koji novom serijom dolaze do 9:9.

Ipak, sami finiš prvog poluvremena pripada Nijemcima. Potpuno su razbili Francuze u tim trenucima i nakon 30 minuta igre imali su četiri gola prednosti, 13:9.

Francuzi se ipak ponovo uspijevaju vratiti u meč. Oni su bili ti koji su imali konstantno vodstvo u drugom poluvremenu, a Njemačka je jurila rezultat i većinom se igralo gol za gol.

U posljednji minut se ušlo rezultatom 25:25, Francuzi su promašili napad, ali zatim Nijemci griješi i Francuskoj ostaje svega nekoliko sekundi da postignu pogodak.

I uspjeli su. Nikola Karabatić je brži od sirene i pogađa za pobjedu Francuske i osvajanje bronzane medalje.

Kentin Mahe je vodio Francuze do pobjede u ovom meču sa sedam golova, a isti broj pogodaka postigao je na drugoj strani Uwe Gensheimer.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti