Dobili smo selektora Obrvana: "Igrači su dobili moju dozvolu da odu na turnir"

Govorio o rukometašima koji su bili na Svesrpskom kupu

Dobili smo selektora Obrvana: "Igrači su dobili moju dozvolu da odu na turnir"

Edmir Škorić

Trojica Zmajeva nastupala su na Svesrpskom kupu za vrijeme priprema rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Borca iz Banjaluke Vlado Draganić, Luka Perić i Marko Lukić pojavili su se na prvom spisku selektora Ivice Obrvana za početak priprema za Evropsko prvenstvo, 20. decembra.

Plan je bio da se prvi dani priprema odrade u Sarajevu, a onda da se nastupi na Croatia cupu u Osijeku od 6. januara, nako čega Zmajeve očekuje put za Slovačku na Evropsko prvenstvo gdje će nastupati u grupi sa Češkom, Španijom i Švedskom. Prvi meč bh. tim igra 13. januara u Bratislavi protiv Švedske, a zatim slijede dueli sa Češkom (15. januar) i Španijom (17. januar).

U međuvremenu, gore spomnuti mladi igrači Borca zaigrali su na Svesrpskom kupu koji se igrao proteklih dana u Loznici i u organizaciji Rukometnog saveza Srbije, a mi smo objašnjenje potražili upravo od selektora Obrvana.

"Ja sam im dao dozvolu da nastupaju na turniru, koji je bio od značaja za njihov klub RK Borac. Oni su se najprije pojavili na okupljanju, trenirali s nama, a onda su otputovali na turnir. Konsultovao sam se sa članovima Izvršnog odbora i dogovoreno je da im odobrimo odlazak na turnir. To su mladi igrači, a i prije početka priprema bili smo upoznati s tom situacijom, tako da njihovo odsustvo nije remetilo planove niti će ovo nešto promijeniti u vezi njihovog angažovanja u reprezentaciji", rekao je selektor Obrvan, koji je jučer objavio spisak igrača za drugi dio priprema.

Na spisku se nalaze:

Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje), Harun Hodžić (Chambery), Alen Ovčina (Sloboda), Vlado Draganić (Borac), Enes Keškić (Ludwigshafen), Luka Perić (Borac), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Adin Faljić (Zagreb), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Edin Klis (Zagreb), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Ivan Karačić (Maccabi), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Aleksandar Milojević (Leotar).

Rezervni igrači (dolaze u slučaju naknadnog poziva): Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Dragan Šoljić (Ademar Leon), Marin Vegar (Dobrogea Sud), Damir Kadrić (Gračanica), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Knežević (Borac), Dragan Pavlović (Koper), Marko Lukić (Borac), Srđan Predragović (Alpla Hard).

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nažalost, danas se pojavila i jedna izjava koja bi mogla da zabrine sve ljubitelje i rukometa i sporta u Bosni i Hercegovini, a dao ju je predsjednik Rukometnog saveza BiH u ostavci Miljenko Umičević.

“Kad god dođem u Srbiju osjećamo se kao kod kuće, a Srbija je naš dom. Nikad nisam krio da talentovani klinci iz RS-a treba da igraju za reprezentaciju Srbije", rekao je Umičević, koji je boravio u Loznici gdje se održavao turnir Svesrpski kup.

Top Komentari

Nije.bitno
A zasto novinari prave negativnu atmosferu?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi