Damir Doborac "desna ruka" Irfana Smajlagića

Poznat prvi asistent novom selektoru

Damir Doborac "desna ruka" Irfana Smajlagića · Saznajemo

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je dobila novog selektora, a radi se o Irfanu Smajlagiću.

Nakon niza razgovora sa čelnicima Saveza, Smajlagić je prihvatio ponudu, te je postao selektor Bosne i Hercegivne.

On će potpisati ugovor na dvije godine, a upravo on je bio prva želja ljudi iz saveza na čijem je čelu novi predsjednik Kenan Magoda.

Legendarni stručnjak prihvatio je ponudu našeg saveza i sigurno je da je ispred njega veliki izazov u narednom periodu.

Kako saznaje SportSport.ba, Smajlagić je već počeo sklapati svoj stručni štab, a poznato je ko će biti prvi asistent selektoru u reprezentaciji BiH.

Radi se o aktuelnom treneru RK Gračanica, Damiru Doborcu, sa kojim je kako saznajemo Smajlagić obavio razgovor još jučer.

Oglasi

Prema našim saznajima, novi selektor je izrazio ogromnu želju da mu Doborac bude "desna ruka", a trener RK Gračanica je prihvatio ponudu.

Osim Doborca u stručnom štabu će biti još nekoliko domaćih stručnjaka, ali će trener tima iz Gračanice biti prvi asistent Smajlagiću.

Ono što raduje jeste da će se mnogo pažnje posvetiti radu omladinski selekcija i upravo na tome je insistirao Smajlagić tokom pregovora sa čelnicima našeg Saveza.

Upravo u tome mu najbolje može pomoći i Damir Doborac koji je u posljednjih nekoliko godina u RK Gračanica napravio i nekoliko novih reprezentativaca naše zemlje.

Između ostalih to su Admir Ahmetašević i Dino Hamidović koji su u reprezentaciju BiH došli upravo iz RK Gračanica, a naravno trener je bio Damir Doborac.

Novi stručni štab priliku za debi imati će 13. oktobra kada naša reprezentacija u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuje kod Slovenije. Tri dana kasnije na domaćem terenu ćemo odigrati utakmicu protiv Crne Gore.

Top Komentari

laky187
E jesmo se usrečili sa ova 2 kanđijaša... Samo da bude neko voljan da igra za repku, jer poznavajuci njih dvojicu to su obično pripreme za triatlonce... Jedan psihopata, drugi seljačina...Nemojmo se čuditi ako bude otkaza i onako slabog rastera...
0 1
laky187
E jesmo se usrečili sa ova 2 kanđijaša... Samo da bude neko voljan da igra za repku, jer poznavajuci njih dvojicu to su obično pripreme za triatlonce... Jedan psihopata, drugi seljačina...Nemojmo se čuditi ako bude otkaza i onako slabog rastera...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi