Irfan Smajlagić novi selektor rukometne reprezentacije BiH!

Dogovorena saradnja

Irfan Smajlagić novi selektor rukometne reprezentacije BiH! · Saznajemo

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je dobila novog selektora.

Već neko vrijeme s bh. reprezentacijom povezivao se Irfan Smajlagić koji je nakon niza razgovora s čelnicima Saveza prihvatio ponudu i postao je novi selektor rukometnih Zmajeva.

Kako saznajemo, Smajlagić je potpisao dvogodišnji ugovor, a od prvog dana bio je prva želja čelnika Saveza da preuzme klupu naše reprezentacije.

Nedavno smo objavili da je novi predsjednik RSBiH Kenan Magoda predložio Smajlagića za novog selektora, a taj prijedlog podržali su članovi Upravnog odbora nakon čega su počeli i pregovori.

Legendarni stručnjak je odlučio da prihvati ponudu našeg Saveza i jasno je da će pred njim biti ogroman izazov.

Naša selekciju očekuju uskoro kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i jasno je da će Smajlagić morati napraviti smjenu generacija koja je potrebna našem timu već odavno.

Smajlagić je u trenerskoj karijeri vodio je Egipat, RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotivu Zagreb, RK Čakovec i omaldinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana.

Bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije i to na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kada su Vatreni osvojili zlatne medalje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj.

Bio je i srebreni sa Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu.

Top Komentari

antikomunist
Irfan ,pravi «hrvatina»:)
2 6
King_Kenny
...dobar strucnjak,ali temperamentan,nece on dugo moci sa ovim nasim gubiti zivce...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi