Doborac: Ovo treba da nam bude pouka

Gračanica pobijedila, ali i ispala

Doborac: Ovo treba da nam bude pouka

A. Čaušević

Gračanica se nije uspjela plasirati na Final Four rukometnog Kupa BiH bez obzira na pobjedu nad Izviđačem 22:15.

Damir Doborac je u izjavi poslije susreta kazao da ovaj dvomeč protiv ekipe iz Ljubuškog treba da bude pouka i dodatno iskustvo za njegove izabranike. 

"Odbrana je bila fantastična u drugom poluvremenu, dogovor je bio da nam ne smiju dati više od 17 golova, ali nismo imali dobar protok igre, u poluvremenu smo se dogovorili da dobijemo kroz odbranu", rekao je Doborac.

"Mi smo svoj ceh platili u prvoj utakmici, ovo treba da nam bude pouka za ono što nas čeka, ostalo nam je prvenstvo, ovako trebamo nastaviti i ne trebamo biti u strahu. Pokazali smo da imamo agresivnost i voljni momenat, što trebamo zadržati."

"Nemamo razloga biti razočarani, pomalo smo tužni zbog navijaača, ostaje nam da ovako nastsavimo dalje i damo sve od sebe i titulu vratimo u Gračanicu."

"Mladi su momci, ovo nas je ispraznilo, ali već smo se s ovim susretali i izlazili, bit ćemo toliko jaki koliko izvučemo pouku", kazao je Doborac.

U prvom dijelu proljenog dijela rukometnog prvenstva Gračanica će gostovati Goraždu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti