Drama kakvu Gornji Vakuf - Uskoplje ne pamti: Sloga je na Final Fouru!

Veliki preokret domaćih rukometaša

Drama kakvu Gornji Vakuf - Uskoplje ne pamti: Sloga je na Final Fouru!

A. Čaušević

Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje se plasirala na Final Four rukometnog Kupa BiH nakon pobjede nad Maglajom rezultatom 34:26. 

Gosti iz Maglaja su na revnaš meč doputovali sa prednošću od sedam golova (29:22), ali su poslije dramatičnog finiša to prokockali pa su ispali.

Nošeni velikom podrškom prepunih tribina domaći rukometaši su u posljednjih nekoliko minuta napravili pravi podvig zahvaljujući sjajnoj seriji.

Sloga je prvo uspjela nadkonaditi zaostatak, pri rezultatu 33:26 činilo se da će gosti proći dalje zbog gola u gostima, međutim nakon sedmerca preko Dedića domaći u posljednjim sekundama odlaze na +8 (34:26) te tako prolaze dalje.

Nakon što je vrijeme isteklo uslijedilo je veliko slavlje domaćih igrača i navijača koji su utrčali na teren kako bi podijelili radost sa svojim ljubimcima.

RK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje - RK Maglaj 34:26 (14:15)

RK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje: Biljaka 11, Halebić, 5, Demirović 7, Dedić 8, Gudić, Demirović, Đikić, Rušpić, Drino, Pokvić, Simić 4, Kahrić, Šaravanja 2, Destanović 2, Gekić.

RK Maglaj: Mehinagić 2, Suljaković, Kendić, Memišević, 6, Mutapčić, Mujkanović, Bajraktarević 2, Smajlović, Džanbegović, Hasić, Ridžal, Čakrama, Stojanović, Huskić 2 , Čičkušić 13.

Top Komentari

jugjejedan
kakve su seljacine u Vakufu
4 3
jugjejedan
Nevjerovatno! Sudija,delegat pa navijaci,fujj!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi