Drama u Berlinu, Brazil srušio Srbiju i ostao u igri za treće mjesto
Brazil je u prethodno pokazao zube Francuzima i tu je ipak poražen, no danas je odigrao još jedan sjajan meč i na kraju dobio Srbiju u borbi za treće mjesto

Drama u Berlinu, Brazil srušio Srbiju i ostao u igri za treće mjesto

Edmir Škorić

Rukometaši Srbije odigrali su utakmicu s infarkt završnicom protiv Brazila u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, ali su na kraju poraženi sa 24:22.

Nakon osvojenog boda u prva dva kola, Srbija je imala veliku želju da pobijedi i naravno imperativ, ali Brazil se pokazao kao jako težak rival i pobjedom je dobio priliku da se izbori za treće mjesto.

Brazilci su bolje otvorili meč, poveli su brzo šest razlike (9:3), a na poluvremenu je bilo 14:11 južnoameričku selekciju.

Ipak, u nastavku Srbija uspijeva da se vrati, dolazi na minus jedan i ušlo se u dramatičnu završnicu, ali nova tehnička greška je Orlovima presudila. Brazilci su uspjeli kod 22:21 da ukradu loptu i da poentiraju na prazan gol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Uspjeli su Brazilci na kraju da sačuvaju vodstvo i da ostvare prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Toledo je postigao pet golova u pobjedi Brazila, Chiuffa i Borges su postigli po četiri. U sastavu Srbije Marsenić je postigao pet pogdaka, a Radivojević isto pet, dok je Ilić postigaog četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi