Hrabro izdanje Srbije, promašen napad za pobjedu protiv Rusa
Srbija je odigrala sjajan meč, zaslužila je i pobjedu, ali na kraju je završeno podjelom bodova

Kukić nije uspio zabiti za pobjedu

Hrabro izdanje Srbije, promašen napad za pobjedu protiv Rusa

E. Škorić, foto: EPA

U prvom kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj rukometaši Srbije i Rusije odigrali su 30:30.

Srbija je bila na pragu velike pobjede, nekoliko puta je mogla da riješi Ruse u toku meča, a na kraju je promašila i šut za pobjedu.

Ipak, na kraju i ovaj bod može da bude bitan u borbi za drugi krug. Meč je obilježio veliki broj sedmeraca, a u početku meča su upravo sedmerci držali Ruse na životu.

Srbija je od početka vodila, bilo je plus tri početkom meča, na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 16:16.

Srbi sjajno otvaraju drugi dio, dolaze do 23:19, stvarala se dobra prilika da se riješi meč, no Rusi su se vratili, čak i poveli, a na kraju je završeno bez pobjednika. Kukić je u završnici šutirao za pobjedu, ali je promašio. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Šest pogodaka postigao je Ilić za Sbiju, Vujić pet, Kukić četiri. Dibirov je na drugoj strani zabio sedam golova, a Zhitnikov četiri.

U grupi C Austrija je sa 29:22, očekivano, savladala selekciju Saudijske Arabije, dok je Mađarska odigrala 25:25 s Argentinom i to je svakako jedna od senzacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi