Kauboji u drugom poluvremenu slomili otpor oslabljenih Lavova

Hrvatska bolja od Crne Gore

Kauboji u drugom poluvremenu slomili otpor oslabljenih Lavova

A. Čaušević, foto: EPA

Hrvatska je Evropsko prvenstvo u rukometu počela pobjedom nad Crnom Gorom rezultatom 27:21.

Meč u Grazu je bio vrlo izjednačen i uzbudljiv sve do sredine drugog poluvremena kada su favorizovani Kauboji slomili otpor oslabljenih Crnogoraca.

Prvo poluvrijeme donijelo je niz preokreta. Ekipe su se mini serijama od dva i više golova smijenjivale u vodstvu. Nakon prvog poluvremena Lavovi su imali minimalnu prednost 12:13.

Na startu drugog poluvremena Hrvatska je napravila seriju 5:1 te preokrenula rezultat u svoju korist. Nakon gola Marića u 46. minuti bilo je 21:16 što je na kraju bila i nedostižna prednost.

Preostale minute bile su samo rutinsko odrađivanje posla za izabranike Line Červara. Konačan rezultat meča glasio je 

U reprezentaciji Hrvatske najefikasniji sa šest golova je bio Ćindrić sa šest golova, po četiri su dodali Marić i Horvat. Kod Crnogoraca šest golova je zabio Grbović.

Golmani nisu imali svoju noć. Šego na jednoj je upisao šest, a Šimić na drugoj osam odbrana.

EP u rukometu, grupa A:

Hrvatska - Crna Gora 27:21 (12:13)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska: Šego (6 odbrana), Ašanin, Marić 4, Duvnjak 1, Hrstić, Stepančić 2, Horvat 4, Šarac 1, Karačić 1, Musa 1, Mamić, Cindrić 6, Matanović 1, Mandić 2, Ravnić 1, Šipić 3.

Crna Gora: Mijušković, Simić (8 odbrana), Vujović F., Glendža, Bakić 2, Čavor 2, Lazović, Vujović B., Radović, Kankaraš, Vujović S. 2, Ševaljević 1, Lasica 2, Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 4.

Top Komentari

United_HZ
Žao mi Crnogoraca, al realno Hrvati su ih pojeli
3 4
pero98
Bravo dečki, pobjeda očekivana, idemo dalje po novu pobjedu protiv Bjelorusije.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi