Druga pobjeda Nantesa, četvrta Dinama
Wisla Plock je u Bukurešt stigla kao favorit na papiru. Ipak, kladioničari koji jure iznenađenje na kraju zadovoljno trljaju ruke (Foto: EPA)

Liga prvaka

Druga pobjeda Nantesa, četvrta Dinama

M. Šljivak

Još dvije utakmice rukometne Lige prvaka odigrane su večeras, a pobjede su upisale ekipe Nantesa i Dinama iz Bukurešta.

Nantes je bez previše problema na svom terenu savladao Celje rezultatom 38:27.

Osim početnog vodstva (0:1) Celje u ovom meču nije napravio više ništa konkretno. Nantes je dominirao cijelim tokom meča i na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu od 11 golova razlike.

Ovo je francuskom timu druga pobjeda u sezoni, a do nje ih je vodio iskusni Makedonac Kiril Lazarov koji je postigao sedam golova.

Sa druge strane kod Celja najefikasniji je bio Branko Vujović sa šest golova.

Dinamo iz Bukurešta je do četvrte pobjede u sezoni stigao protiv Wisle Plock, a slavili su rezultatom 24:21.

Domaći tim je od prve do posljednje minute vodio. Imali su u nekoliko navrata plus osam, ali je na kraju poljska ekipa usjpjela da spusti zaostatak na minus tri.

Muhamed Zulfić (Dinamo) i Marco Tarabochia (Wisla) nisu imali učinak danas, a domaće je do trijumfa vodio Amine Bannour sa sedam golova. Na drugoj strani Igor Žabić je zabio pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi