Drugi ispit za rukometaše BiH: Portugal se pobrinuo za senzaciju, ali nije nepobjediv

Nastavlja se EP

Drugi ispit za rukometaše BiH: Portugal se pobrinuo za senzaciju, ali nije nepobjediv

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će danas odigrati svoj drugi meč prvog kruga Evropskog prvenstva u rukometu. Bh. rukometaši će za protivnika imati selekciju Portugala. 

U prvom kolu Bosna i Hercegovina je pružila i više nego dostojan otpor favorizovanoj Norveškoj. Izabranici Bilala Šumana su u prvom poluvremenu držali utakmicu u egalu i pokazali da nisu zalutali na svoj prvi Euro.

Današnji protivnik popularnih rukometnih Zmajeva je Portugal, ekipa koja se pobrinula za senzaciju prvog kola savladavši Francusku rezultatom 25:28.

Portugalci igraju potpuno drugačiji rukomet od Norvežana što bi moglo pogodovati bh. rukometašima da ostvare pozitivan rezultat. Definitivno se ne radi o ekipi koja je nepobjediva, ali pod uslovom da bh. rukometaši broj tehničkih grešaka svede na minimum.

"Plan za Portugal? Jučerašnja utakmica protiv Francuske pokazala je u kakvu smo grupu upali i pokazala da Portugal nije autsajder što sam i govorio. Jako su uigrani i fizički spremni. Portugalci su izgledali dominantno i veliki respekt za to jer Francuzi uvijek važe da su fizički spremniji i dominantniji na terenu. Opet uvijek kažem daj da riješimo probleme u našem timu, da smanjimo broj grešaka i nedoprinosimo mi toj pobjedi, pa ajde neka oni budu kvalitetniji toliko da nas dobiju", rekao je kapiten Mirsad Terzić u najavi susreta.

Eventualnom pobjedom Bosni i Hercegovini bi se otvorila vrata za plasman u drugu grupnu fazu. Susret u Trondheimu počinje u 16 sati uz direktan prijenos na BHT 1.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Inače, kladionica Mozzart kao favorita u ovom duelu vidi selekciju Portugala. Kompletnu ponudu za ovu utakmicu možete pogledati ovdje.

U drugom meču grupe D sastat će se Norveška i Francuska gdje našoj selekciji svakako više odgovara pobjeda domaćina. Taj meč se igra od 18:15.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
A da izbacite ponude kladionica iz teksta? Kockanje treba odvojiti od sporta.
1 0
pero98
Treba pustit što odgovara reprezentaciji BiH u drugoj utakmici, prvo se treba pobjediti Portugal pa onda gledat drugu utakmicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.