Reprezentativci BiH najbrži igrači Evropskog prvenstva

Nakon prvog kola

Reprezentativci BiH najbrži igrači Evropskog prvenstva

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je Evropsko prvenstvo u rukometu započela porazom od Norveške rezultatom 32:26. 

Nakon prvog kola dvojica bh. reprezentativca su najbrži igrači dosadašnjeg dijela takmičenja koje se odražava u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

Naime, Ibrahim Haseljić i Alen Ovčina su trčali brzinom od 31 km/h u duelu protiv Norvežana. Brzinu od 30 km/h zabilježio je Dino Hamidović.

Inače, osim Haseljića i Ovčina 31 km/h trčao je i Nik Tominec, reprezentativac Švicarske u duelu protiv Švedske.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kada je u pitanju jačina udarca među igračima s najjačim udarcem u prvom kolu nalazi se Hamidović. Lopta je poslije jednog od njegovih pokušaja protiv Norveške išla 124 km/h.

Najbrži udarac u prvom kolu uputuo je Poljak Syzmon Sicko. Protiv Slovenije je ispalio loptu kao iz topa brzinom od 139 km/h.

Top Komentari

VELEZ
A glupi bosnjo kaze da trebaju bit jos brzi...drzi se poluprivrede bosnjo...
0 5
Strucnjak12345
Da je ovcina bogdom malo sporiji a kvalitetniji
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije