Ovčina: Moramo 'srediti' glave za sutrašnju utakmicu i smanjiti greške

Bh. reprezentativac u izajvi za Sportsport.ba

Ovčina: Moramo 'srediti' glave za sutrašnju utakmicu i smanjiti greške

S. Grebović

Jučer je naša rukometna reprezentacija u svom debitantskom meču na Evropskom prventvu upisala poraz od Norveške rezultatom 32:26.

Izabranici Bilala Šumana nisu imali šanse protiv raspucanog domaćina koji je potpuno zasluženo upisao trijumf u sinoćnjoj utakmici.

Svoje viđenje te utakmice, ali i očekivanja od naredne, iznio je rukometaš Vojvodine Alen Ovčina.

"Šta reći, poraz u prvoj utakmici iz koje treba izvući pouku. Imali smo dosta tehničkih grešaka, pogotovo u trenucima dok smo imali igrača više, što moramo popraviti. Vidjeli smo da je Portugal pobijedio Francusku, ali to za mene nije nikakvo iznenađenje, jer im je napredovao kako klupski tako i reprezentativni rukomet".

Ovčina se sinoć jednom upisao u listu strijelaca, a na pitanje kako se igrači trebaju spremiti za sutrašnji duel rekao je:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Sinoć smo odigrali tu historijsku utakmicu u kojoj je bilo dosta treme. Malo smo pogubili konce u pojedinim trenucima meča. Već danas smo analizirali video sa sinoćnje utakmice, a koncetracija se može i mora poboljšati. Greške se moraju ispraviti i moramo pripremiti glavu za sutra", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi