Prvi poraz Vardara, Wisla bolja od Zagreba

Liga prvaka

Prvi poraz Vardara, Wisla bolja od Zagreba

E. Škorić

Wisla Plock je slavila protiv Zagreba, dok je Vardar poražen u Barceloni u večerašnjim mečevima rukometne Lige prvaka.

Vardar je u derbiju dana gostovao Barceloni, ali makedonski prvak nije uspio da izbjegne prvi poraz.

Katalonci su u 11. kolu slavili sa 29:28 (15:14), a najefikasniji u domaćem timu bio je Vael Jalus sa šest golova, dok su po četiri dali N'guessan, Entrerrios i Morros. Na drugoj strani Kristopans je dao sedam golova.

Nantes je u gostima kod Kristianstada slavio sa 31:26 (13:12) i to je bila osma pobjeda francuskog tima, koji u stopu prati Vardar.

Wisla Plock je na svom terenu bila bolja od Zagreba sa 27:24 (13:10). Poljsku ekipu je sa pet golova predvodio Šime Ivić, dok su Duarte i Gebala dali po četiri gola. Na drugoj strani Damir Bičanić je zabio devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi