Dvojica Norvežana upozorili na Bosnu i Hercegovinu: "Trebamo izbjeći tuču"

Norveški mediji izdvojili trojicu bh. reprezentativaca

Dvojica Norvežana upozorili na Bosnu i Hercegovinu: "Trebamo izbjeći tuču"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će premijerni nastup na Evropskom prvenstvu imati sutra i to protiv selekcije Norveške koja slovi za jednog od favorita takmičenja. 

Najopasniji i najvžaniji igrač Norvežana na turniru će biti Sander Sagosen, 24-godišnjak koji će na ovom turniru igrati kod kuće s obzirom da je rođen u Trondheimu.

Sagosen je ove sezone bio briljantan u mečevima Lige prvaka za PSG, postigao je 30 golova iz 42 šuta što je impresivna statistika.

Norveška i Bosna i Hercegovina će snage odmjeriti sutra, a Sagosen je upozorio saigrače da ih protiv izabranika Bilala Šumana čeka težak meč.

"Jedva čekam da izađem u punu dvoranu Spectrum. Svi znamo da će biti teško protiv Bosne. Fizički naporno, ali s tim nemam problema."

"Remizirali su s Hrvatskom pred početak prvenstva. Imaj dobar, ali pomalo star tim. Trebamo izbjeći tuču", dodao je selektor Christian Berge koji smatra da meč može biti gladak duže od 50 minuta.

Inače, norveški mediji su izdvojili trojicu bh. rukometaša. To su braća Burić, golman Benjamin kojem je norveški golman Torbjorn Bergerud često rezerva u Flensburgu te pivot Senjamin, te veterana Nikolu Prcea.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Utakmica Norveška - BiH igra se sutra s početkom u 20:30 u dvorani Spectrum kapaciteta 8.000. Prema informacijama iz Norveške tribine bi trebale biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Domaćin je u kladionici Mozzart ogroman favorit, a svoju opkladu za ovaj meč ostavite OVDJE.

Top Komentari

United_HZ
Ebo vas kladionica više, dabogda pobijedili eto naši pa crknite onda BAGRO
2 3
pero98
Nemam ja ništa protiv da sa razumijemo, da Francuska, BiH i Slovenija odu u drugi krug, to bi značilo jedna skandinavska ekipa manje najmanje (premda bih volio da ih što više otpadne do drugog kruga), ali realnost je takva da će i Francuskoj biti teško igrat protiv Norveške, a kamoli ne BiH.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije