Počinje evropski rukometni turnir: Favoriti uvijek slični, Zmajevi debituju, večeras četiri meča...

Titulu brani Španija

Počinje evropski rukometni turnir: Favoriti uvijek slični, Zmajevi debituju, večeras četiri meča...

Utakmicama Bjelorusija - Srbija i Njemačka - Holandija večeras počinje Evropsko rukometno prvenstvo koje će se održavati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. 

Bit će ovo turnir na kojem će premijerno učešće uzeti i rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je smještena u grupu D skupa sa Norveškom, Francuskom i Portugalom. Najteže što je moglo, rekli bismo.

Što se tiče današnjeg programa, pomenute dvije utakmice počet će od 18 i 15, dok će večernji susreti biti igrani od 20.30 sati. U tom terminu sastat će se Hrvatska i Crna Gora, odnosno Španija i Latvija. Zanimljivo, Latvija je uz našu selekciju i Holandiju treći debitant na ovom turniru.

Kada su u pitanju favoriti, oni su uvijek slični. Ovog januara najviše se očekuje od Norveške, Francuske, Danske... Ne bi bilo čudno da se u tu borbu uključe selekcije poput Njemačke, Španije ili Švedske.

Titulu će braniti selekcija Španije koja je u finalu prije dvije godine u Hrvatskoj porazila selekciju Švedske sa 29:23. Tada je treće mjesto osvojila Francuska, a četvrto Danska.

Naša selekcija prvi susret igra sutra navečer i to protiv Norveške što je jedan od najtežih mogućih zadataka u svijetu rukometa. Iako je naša grupa gotovo nemoguća za proći, selektor Bilal Šuman je u nedavnom razgovoru za SportSport.ba kazao kako naša selekcija na Euro ne ide s bijelom zastavicom.

"Ne idemo u Norvešku na izlet. Okrećemo se sebi i da vidimo šta možemo da uradimo. Ono što budemo radili ovdje (u Poreču) treba biti vodilja onome što trebamo raditi na Evropskom prvenstvu. Samo tako možemo igrati protiv takvih ekipa. To je igra sa što manje tehničkih grešaka, dugi napadi, kontre i polukontre, te veliki fokus naše odbrane. Učinak na igrača više i igrača manje. Moramo paziti na sve. Sve je važno i sve se gleda. Ima tu mnogo stvari koje su veoma bitne", kazao je Šuman nekoliko dana pred Euro za SportSport.

Naša selekcija je nedavno odigrala i dva prijateljska meča u Poreču. Izgubili smo od Katara i remizirali s Hrvatskom, a u tim ssretima pokazali smo neke vrlo dobre znakove.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Naravno, ovaj Euro bit će prava prilika i za kladioničare da nešto zarade. Ako se budu kladili na Norvešku protiv BiH neće se baš obogatiti jer MOZZART nudi kvotu 1,05 na pobjedu ove rukometne velesile protiv naše selekcije.

Kada su u pitanju večerašnji susreti, Hrvatska je ogroman favorit protiv Crne Gore s kvotom 1,12. Bjelorusija je favorit protiv Srbije s 1,40.

Top Komentari

pero98
Sretno Hrvatska.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi