E, sad, prvo da vidimo ko šta radi!

Izvršena primopredaja u RSBiH

E, sad, prvo da vidimo ko šta radi!

Stari UO otišao je u historiju, tačnije dvije trećine starog Upravnog odbora RSBiH. Druge dvije trećine su ustoličene i već u subotu održat će svi zajedno drugu sjednicu, u Zenici.

Novi član UO Vojislav Rađa kazao je za SportSport.ba da je sada potrebno odluke Skupštine ovjeriti pečatom kojeg je nova Uprava preuzela i kada Savez dobije rješenje od Ministarstva pravde da je legitiman i legalan onda će krenuti u rješavanje nagomilanih problema.

Rađa se u posljednjih desetak dana u potpunosti bacio na posao i prema njegovim riječima sada je najbitnije ustanoviti šta su čije ingerencije, odrediti ko je za šta zadužen.

"Sad prvo da vidimo ko šta radi. Upravni odbor broji 12 članova, ali mi smo generalno volonteri. Osim što je to glomazno tijelo da bi se bavilo operativnim poslovima. Mi trebamo da odredimo ljude koji će biti zaduženi za određene stvari i da se tako ponašamo.

Tako će biti i u reprezentaciji, prvo što ćemo tražiti je da selektor radi isključivo svoj posao", priča Rađa i dodaje da Savez neće biti u mogućnosti imati klasičnog generalnog sekretara jer Savez nema poreski broj, ali da će morati postojati drugo pravno lice i osobu koja bi kroz udruženje zaduženo za aktivnosti reprezentativnih selekcija obavljalo posao generalnog sekretara.

"Razgovao sam sa Kenanom Magodom prije 12 dana, to se zna. Mi smo načelno iznijeli stavove i sve je čisto, mislim ni da članovi UO iz Hercegovine ne bi bili protiv njegovog imenovanja. E sad ostale su još neke sitnice preko kojih bi morali svi preći. Suština je da nama treba sposoban čovjek, profesionalac i upravo zato je potrebno odrediti ko šta radi."

Čelni ljudi Saveza bili su i na razgovoru u Olimpijskom komitetu.

"I oni čekaju dok Ministarstvo pravde potvrdi naš legitimitet. Ipak, dobili smo njihovu načelnu podršku i mislim da će oni što prije poslati dopis EHF-u kako bi reprezentacija mogla igrati kvalifikacije. Također, angažirat ćemo revizorsku kuću koja će ustanoviti visinu i prirodu dugovanja, kako bi mogli krenuti u njihovo otpisivanje prema prioritetima. Moramo taj problem rješavati u saradnji sa državnim institucijama."

Na kraju Rađa je nagovijestio da će se morati neke stvari statutarno modificirati.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Moramo promijeniti neke dosadašnje običaje i to u Statutu. Mi se naprosto moramo prilagoditi ovome vremenu i situaciji u koju smo zapali nemarom i neodgovornošću. Ne možemo se do besvjesti zavaravati, gurati stvari pod tepih i praviti gluposti."

Eto, u subotu je prilika da se neke bitne odluke donesu, pa i o tim profesionalcima koji će raditi svoj posao, a ne posao selektora, kao što i selektor treba da radi svoj posao, a ne posao Vegete - u sve se miješa.

Top Komentari

PaulGazza
Culicu vegeto ostavi se pisanja matere ti eto!
3 0
Rukometas
2/3 i 2/3???:-)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi