Kosovo prestiglo BiH: Bh. klubovi izgubili jedno mjesto u Evropi

Za narednu sezonu

Kosovo prestiglo BiH: Bh. klubovi izgubili jedno mjesto u Evropi

H. Zilić
Teme:

Objavljena je nova EHF ranking lista klubova i koeficijenti pred narednu takmičarsku sezonu.

Prema novoj listi BiH je na 31. mjestu što znači da ćemo u narednoj sezoni 2022/2023 imati samo tri kluba u Evropi i to u EHF European Cupu.

Našu državu je prestiglo Kosovo tako da smo sada prvi ispod linije za četiri kluba. Na 30. mjestu je Nizozemska i oni će imati četiri predstavnika u Evropi. Jednog u Evropa ligi i tri u EHF Eruoepan Cupu, dok je Kosovo na 29. mjestu.

Dakle u odnosu na ovu sezonu, naša država je izgubila jedno mjesto u Evropi.

Podsjetimo, boje Bosne i Hercegovine ove godine u Evropi branili su Sloga Doboj, Sloboda, Izviđač i Borac, s tim da su Izviđač i Borac još u igri za plasman u treće kolo EHF European Cupa, dok su Sloga i Sloboda eliminisani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi