Rukometni meč će gledati čak 50.000 gledatelja

Pao dogovor

Rukometni meč će gledati čak 50.000 gledatelja

A. Čaušević
Teme:

EHF i DHB otkrili su određene detalje vezane za Evropsko prvenstvo u rukometu 2024. godine. 

Tom prilikom potvrđeno je da se obori novi rekord po broju prisutnih gledatelja na jednom rukometnom meču.

To će se desiti na prvom susretu turnira koji će biti igran na Merkur Areni u Dusseldorfu, a plan je da na tribinama bude čak 50.000 gledatelja.

Tako će biti oboren i rekord iz 2014. godine kada je na susretu Bundeslige između Rhein-Neckar Lowena i Hamburga na stadionu u Frankfurtu bilo prisutno 44.189 gledatelja.

Ostatak trunira će biti odigran u nešto konvencionalnijim dvoranama, ali će kapacitet biti veći d 10.000 što će omogućiti Njemačkoj da obori rekord i po ukupnoj posjeti na turniru.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Berlin, Mannheim i Minhen su gradovi u kojim će se igrati mečevi preleminarne runde, dok će se glavne runde igrati u Hamburgu i Koelnu.

La Lanxess Arena gdje se već redovno igra Final Four rukometne Lige prvaka će biti domaćin polufinala i finala. Euro će se igrati od 10. do 28. januara 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti