EHF objavio učesnike baraža, na spisku nema Bosne i Hercegovine
Mjesto nam je u baražu, jer smo dva puta pokazali da smo bolji tim od Švicarske.

Dok se ne riješi "slučaj Nuić"...

EHF objavio učesnike baraža, na spisku nema Bosne i Hercegovine

Oficijelna stranica Evropske rukometne federacije (EHF) objavila je danas listu učesnika baraža za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Njemačkoj i Danskoj.

Iako je reprezentacija naše zemlje s dvije pobjede protiv Švicarske zauzela prvo mjesto u grupi 6 sa tri pobjede iz četiri utakmice i samim tim izborila plasman u razigravanje, EHF još uvijek nije zvanično potvrdio rezultat subotnje utakmice kada smo u Tuzli savladali Švicarse rezultatom 21:15.

Razlog tome je opća konfuzija koju je prouzrokovalo pojavljivanje Tomislava Nuića na parketu Mejdana, kojeg delegat utakmice Darko Repenšek iz Slovenije nije uvrstio na spisak igrača za ovaj meč iako je prvobitno bio najavljen.

Repenšek je priznao svoj propust i preuzeo odgovornost, a danas je poslao svoj izvještaj u EHF. Rukometni savez BiH će sigurno biti novčano kažnjen jer i on djelom snosi krivicu za cjelokupnu situaciju, ali nadamo se da će biti izbjegnute dvije najteže kazne - ponavljanje utakmice ili, još gore, pobjeda Švicarske za zelenim stolom.

S obzirom da EHF još uvijek nije ozvaničio rezultat utakmice BiH i Švicarske u Tuzli, naše reprezentacije nema na spisku učesnika baraža za SP. U doigravanju će igrati ukupno 18 reprezentacija, za sada je poznato prvih šest, ali ih je navedeno samo pet: Litvanija, Holandija, Portugal, Rumunija i Rusija.

Evropa će na Svjetskom prvenstvu imati 13 predstavnika - Francuska (prvak), Danska i Njemačka (domaćini), najbolje plasirani tim sa Evropskog prvenstva izuzev pomenute tri selekcije, dok će preostalih devet putnika biti poznato nakon što se odigra baraž u kojem će, pored gore pomenutih šest ekipa, nastupiti i 12 selekcija sa Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Ostaje nada da će EHF registrovati utakmicu u korist Bosne i Hercegovine, koja je na terenu pokazala da je trenutno bolji tim od Švicarske i zasluženo dva puta savladala najvećeg rivala u grupi.

Top Komentari

Benjamingst
I rukomet sport? Greska delegata i sad su nas izbacili a ubacili Svicu... namjerno uradeno i smisljeno od strane EHF-a... da poguraju Svircarce....
22 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi