O šlampavosti: Delegat jutros poslao zapisnik EHF-u, bit ćemo kažnjeni!
Švicarska dobro kotira u EHF-u, no bilo bi skandalozno da nas eliminira tehnički propust ako smo već regularno slavili u obje utakmice

U iščekivanju odluke o slučaju "Nuić"

O šlampavosti: Delegat jutros poslao zapisnik EHF-u, bit ćemo kažnjeni!

Da u svemu ima i naše krivice - ima, jer smo nedopustivo šlampavi, ali da neko eliminira izabranike Bilala Šumana nakon krvave borbe i potpuno zasluženog dvostrukog - dakle dvostrukog - trijumfa nad Švicarskom u kvalifikacijama za SP i zaustavi nas na putu prema junskom baražu, bilo bi odveć skandalozno.

Zato što smo takvi kakvi smo i ništa ne možemo uraditi, a da to bude normalno, bez trećih trećinovremena, reperkusija i negodovanja, rukometna javnost u BiH u iščekivanju je šta će reći Evropska rukometna federacija o slučaju "Nuić".

Hoće li nas izbaciti

Hoće li nas izbaciti? Pitanje je s kojim se novinari što prate rukometnu reprezentaciju suočavaju već dva dana. Ljudi se zanimaju, a nikakav odgovor još ne stiže.

Razumljivo je, jučer je bila nedjelja, razne komisije i čudesa zaokupljeni su Evropskim prvenstvom u Hrvatskoj...

"Slovenski delegat Darko Repenšek jutros je tek poslao službeni zapisnik, čuli smo se sa njim, ali ne vjerujemo da će ikakva odluka biti donesena danas. Mi u Savezu smo ubijeđeni da neće ni biti donesena nikakva odluka na našu štetu, jer se radi, to je jučer naglašeno u saopćenju, o tehničkom propustu.

Kada smo pričali sa Marcusom Glaserom, drugim čovjekom EHF-a, pitao nas je samo da li je igrač imao pravo nastupa. S obzirom da ima uredne dokumente i da je igrao u meču tri dana ranije, a nije suspendiran, jasno je da nije bilo nikakve prepreke da on igra. Mi ćemo sigurno biti novčano kažnjeni, kao što će biti kažnjen i delegat", priča predsjednik RSBiH Amir Zahirović.

Koliko smo zapravo "futavi" najbolje oslikava pozadina slučaja. Kako je uopće došlo do toga da igrača nema u zapisniku.

Nije bilo printera?

Tehnički sastanak je održan u petak, tada se delegatu predoče dokumenti, pasoši rukometaša, a on pravi zapisnik. Kako nije bilo printera u prostoriji gdje je održan sastanak, delegat nije isprintao zapisnik nego je to učinio u prostoriji za sudije u dvorani, pred samu utakmicu.

"Nemoguće je da nije bilo printera, ima ih 15. To mi je začuđujuće, zašto nije isprintano odmah. Pa i da nije bilo mogao se spasiti zapisnik na USB i odnijeti da se isprinta bilo gdje. U čitavoj Tuzli da nema printera...", smatra Zahirović.

Gore možda od svega je što niko, ama baš niko, ni među igračima, ni u stručnom štabu, a ni na tribinama nije shvatio da Nuića nije prozvao ni zvanični spiker u najavi utakmice.

Da li je vladala tolika zaluđenost izazvana frenetičnošću na tribinama, ili je posrijedi nešto drugo, nije ni bitno. Važno je naučiti iz ovoga, da se više nikada ne ponovi.

A delegat? Mora da ima naših korijena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti